Followers

Wednesday, July 5, 2017

Aku Taknak Lupa Semua Kenangan Pahit

25 Feb 2015 / 6 Jamadil awal

umi warded HUKM. mcm biasa, aku msti org last yg tau sbb kat kampus dh.
ini mnggu pertama kuliah semester8. ya, ku kira, ini adalah semester akhir aku d kampus.
aku dpt tau umi warded tngahari. mlm nya transfer ke neuro. ini 1st time umi msuk neuro. sblum ni mmg setia d onkologi.. mungkin sbb sawan makin kerap n mostly involved bhgn otak.

27 Feb 2015 / 9 Jamadil awal

mcm biasa, tiap Jumaat or sabtu, aku akn ke HUKM utk jaga umi. dh lama x g HUKM sbb umi pun dh lama x warded. time aku praktikal hritu, berbulan2 umi xnk g hspital. 

28 Feb 2015 / 10 Jamadil awal

aku perasan umi mkin lemah. sejak warded kali ni, x mcm biasa. umi x seceria dlu. umi xbyk ckp. umi byk pejam mata je. kali ni jgk, umi dh xmampu bgn n pkai bju sniri. tp, umi masih mampu melawak. mmg umi selalu melawak ngan aku. aku tau, umi segan. segan ngan aku sbb aku pkaikn bju, slua, kain, semua2... bila tnya umi selesa x, ke nk mndi, umi mesti ckp nk tnggu abi. mlm td, ada patient bru lepas operate mengamuk, xtahan sakit katanya. aku nmpk, muka umi lain. aku tau, umi dengar. umi pun takut sbb Dr ada kata, nk kena operate.

1 Mac 2015

ahad. rasa sekejap ja dok ngan umi. aku kena balik kmpus dh. esok kuliah.

3 Mac 2015

Selasa. mnggu 2nd kuliah ni mcm biasa lh, x meriah lg. kelas pun x fix lg. still blh rombak2. aku dpt panggilan dri abi. abi ckp, msti balik hujung mnggu ni utk bncang n decide utk operation umi. Doc tnya, setuju operate, atau x.

5 Mac 2015

Abi kol. suara tahan sebak, terketar2. abi ckp, umi makin teruk, dtg hospital cpt, tp jgn rushing. hati2 drive. jgn gerak malam ni, gerak la esok pg. kalau ada kelas, gerak lps kelas pun xpa. aku dh x tenang. mlm tu aku nanges ja diam2. aku ingat lg, korg diam ja mlm tu dlm bilik. xtau nk ckp apa. korg tau kalau pujuk pun, xguna. thnx korg...

6 Mac 2015

pg2 tu bsiap, setel apa ptut. gerak. aku x drive. korg risau aku xleh kawal emosi time drive kn. aku tau. thnx pada yg teman aku hari kejadian...
Smpai ja HUKM, g kat umi. umi lemah ja. selalu kalau smpai, aku suap umi mkn (mmg aku mkn sekali la kn). tp kali ni, umi kata kena puasa. tnggu turn operate. Dr dh decide, sbb keadaan makin teruk. aku nmpk muka umi takut. aku tau. aku pun takut. tp semua org pura2 hepi. semua...

Sampai sini la dulu.. aku hold kat draft lama dh.. tiap kali nk smbung, airmata mengalir. xmampu wei xmampu... ujian terus menjengah, moga Allah redha pada kita.

sambung t. chow

Image result for menangis dengan senyuman
p/s tetiba gmba ni plak.